Glutén-Tej-Cukor ARC

Az arcon fokozottan jelenlévő gyulladásos tüneteket sok esetben a túlzott tejtermékfogyasztás okozza.
Ráadásul a tej egyéb veszélyes anyagok koktélja is lehet: több mint 20-féle hormon és kemikália (antibiotikumok, gombaellenes szerek, növekedés serkentők, fájdalomcsillapítók) fordulhatnak elő benne. Ezek azért is veszélyesek mert megzavarhatják a hormonjaink (különösen a nemi hormonok) egyensúlyát, és többek között a bőrsejtek túlzott növekedését eredményezheti, amely elzárja a pórusokat, és csapdába ejti a baktériumokat.
Érdekes összefüggés , hogy az áll az arcdiagnosztika szerint a nemi szervekkel áll kapcsolatban, ezért fordulhat elő, hogy a hormonok okozta papulák (kisméretű, tömött, kúp vagy félgömb alakú, esetleg lapos bőrképletek, melyek fakó vagy élénkvörös, és heg nélkül gyógyulnak) az állon összpontosulnak.
Elég egy pár hétnyi szünet vagy kevesebb ilyen jellegű étel fogyasztása, és az arcodról eltűnnek ezek a kellemetlen tünetek. 😉

A "glutén arc" tünetei közé tartozik az enyhén duzzadt, fakó arc, sötétebb árnyalatú pigmentációs foltok az áll körül. A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában található a keményítővel együtt. Sajnos nagy nyugalommal az sem eheti, aki nem érzékeny rá, ugyanis agresszív fehérje, a klasszikus búzanemesítés miatt. Míg a glutén-érzékenység viszonylag egy új fogalom, a becslések szerint csak az Egyesült Államokban 18 millió embert érint. A glutén megzavarhatja a természetes hormonok termelődését, és ez a bőr elszíneződéséhez, gyulladáshoz, rosacea-hoz vezethet egy sor más kellemetlen tünet között.

A "cukor arc" jelei közé tartoznak a korai ráncok és vízszintes vonalak a homlokon, a megereszkedett a szem alatti rész, fájdalmas göbös foltok, rossz bőrstruktúra, ami általában szürke vagy halvány fehér árnyalatú bőrt eredményez.
Ha az elfogyasztott magas glikémiás indexű élelmiszerek megemelik a szervezetben az inzulinszintet, az hosszú távon gyulladáshoz vezethet. Ez a gyulladás egy sor olyan enzim termelődéséhez vezet, amelyek szétroncsolják a bőr elastin és kollagén állományát. Ez a két fehérje a testedben együtt működik, hogy segítsen fenntartani a kötőszöveted integritását. Elastin az ütőérfalaidban, beleidben, bőrödben és tüdőidben is van, és ez adja a bőröd rugalmasságát és ellenállóképességét. A cukor felborítja a szervezetben jelenlévő természetes bélbaktériumok egyensúlyát is, amelyek az akne-k kialakulásához vezetnek nem beszélve arról, hogy az agyműködést is befolyásolják.